Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Zeeuws Museum

  • Regio: Zeeland
  • Plaats: Middelburg

Het Zeeuws Museum is gevestigd in de middeleeuwse abdij in het centrum van Middelburg. Met prachtige, eigentijdse presentaties laat het museum een ​​onverwachte kant van Zeeland zien. Ervaar de 80-jarige oorlog gebaseerd op een reeks unieke en wereldberoemde wandtapijten met 16e-eeuwse zeeslagen.

Laat je verrassen door de gevarieerde collectie archeologie, schilderijen en porselein. De modepresentatie van het museum met een spannende rol voor regionale jurken is een bezoek meer dan waard. In de Wonder Rooms bezoek je de schatten en zeldzaamheden die de inwoners van de provincie Zeeland al eeuwenlang van hun wereldreizen hebben meegenomen. Naast de vaste collectie zijn er ook innovatieve tentoonstellingen in het museum, waarin de collectie op een onverwachte manier wordt gepresenteerd.

Het moderne museumcafé serveert verse, lokale producten. Hier is ook de mediabibliotheek met informatie over de collectie, films en leuke games. In de zomer kun je genieten van een heerlijk koud drankje op het terras van het aantrekkelijke Abdijplein. De museumwinkel heeft een grote selectie hedendaagse Zeeuwse producten en prachtige boeken.

Meer informatie
<